Prijsvraag, 66 sociale huurwoningen, Malburgen, Arnhem

66 sociale huurwoningen, Malburgen, Arnhem

Voor de ontwikkeling van 66 sociale huurwoningen aan de Wikkestraat, Bereklauwstraat en Immerlooplein in Arnhem wil Vivare de krachten bundelen met een consortium. Hiervoor zijn vier consortia uitgenodigd om deel te nemen aan de aanbesteding van het plan.

BouwNext maakt samen met nog een aantal andere bedrijven onderdeel uit van het consortium met Plegt-Vos. De rol van BouwNext is het berekenen van de energiebalans en het ontwikkelen van een duidelijke visie op energie en duurzaamheid. Mede dankzij deze input van BouwNext heeft het plan van dit consortium gewonnen.

In de energie visie hebben we met behulp van de PHPP berekening 5 verschillende varianten doorgerekend op het energieverbruik. De verschillende types zijn oplopend van een budget type tot nul-op-de-meter. De middelste variant, type voorbereid, is voorbereid zodat het nog maar een kleine stap is naar energieneutraal of nul-op-de-meter. Het voorbereide type heeft hoge isolatiewaardes in de gevels, een hoge luchtdichtheid en een gebalanceerd ventilatiesysteem met een WTW-unit. Door deze maatregelen kan met een simpel installatiesysteem al energieneutraal of nul-op-de-meter bereikt worden. Het verbruik van het voorbereide type is nog maar 50% van het basis type, welke al boven bouwbesluit niveau lag. Door dit zeer lage verbruik zijn nog maar een paar PV-panelen nodig om energieneutraal te worden.

Betrokken partijen:

  • Vivare Opdrachtgever uitvraag
  • Team:
    • Plegt-Vos Aannemer
    • LKSVDD Architecten Architect
    • Löwik Installatietechniek Installateur
    • BouwNext  Visie en uitwerking op energie en duurzaamheid

REALISATIE 2016