Appartementen Hanzewijk Noord Kampen

Modulair Woningbouwconcept

De appartementen worden gebouwd volgens het modulaire woningbouwconcept ModuFair van Janssen de Jong Bouw. Het ontwerp is van LKSVDD Architecten. Dit betekent dat gebruik gemaakt wordt van prefab circulaire betoncasco’s. Door deze efficiënte manier van bouwen kan het gebouw in slechts 12 maanden gerealiseerd worden. Met het oog op de toekomst zijn zo min mogelijk vaste constructies in het ontwerp opgenomen. Hierdoor is het gebouw losmaakbaar en kan het op termijn getransformeerd worden tot bijvoorbeeld een kantoorgebouw.

Circular Award voor de nieuwe appartementen

Het appartementencomplex heeft al voor de start van de bouw een prijs gewonnen voor duurzaamheid: de Circular Award. De Circular Award is een initiatief van het Ministerie van VROM. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de meest impactvolle projecten en organisaties die laten zien wat een circulaire economie kan betekenen voor Nederland. 

Passiefhuis principe

Het ontwerp van het appartementengebouw sluit aan op de jaren ’50 stijl die herkenbaar is voor Hanzewijk en voldoet aan de ‘passiefhuis principes’. Deze duurzame en toekomstgerichte manier van bouwen zorgt voor een extreem energiezuinig gebouw met optimaal wooncomfort. De meeste appartementen worden zelfs NOM opgeleverd. Bijna alle appartementen hebben een vaste maat van 70 m2 en een indeling waarbij het woongedeelte uitkijkt op de straat en de eetruimte op de groene binnentuin.

Het appartementengebouw komt in de buurt Hanzewijk Noord. Dit is het noordelijk centrumdeel in het gebied dat omgrensd wordt door de Dr. Damstraat, het Hanzeplein, de Colijnlaan en wijkcentrum Reyersdam. Naar verwachting start de bouw in april 2023.

10,3 kWh/m2a voor appartementengebouw 2 met in totaal 30 appartementen en een energie verbruik per appartement voor verwarming van 377 kWh/a en 15 kWh/a voor koeling. De balansventilatie verbruik 246 kWh per jaar. Al met al een heel zuinige passiefhuis appartementen en zeker zeer betaalbaar ook bij een kWh prijs van € 0,40!