Asser servicekostenmodel, 28 galerijappartementen te Assen

Asser servicekostenmodel, 28 galerijappartementen te Assen

In Assen wordt een flat met 28 appartementen compleet gerenoveerd naar nul-op-de-meter(NOM) exclusief het eigen verbruik van de woning. Voor Renolution heeft BouwNext de product ontwikkeling en de energetische doorrekening gedaan. Alle onderdelen zijn zo op elkaar aangepast dat alles perfect op elkaar aansluit. Op het dak liggen genoeg zonnepanelen om het gehele gebouw van energie te voorzien. Alle bouwelementen zijn in BIM uitgewerkt en klaar om in de fabriek gebouwd te worden.

Voor de financiering van het project is gebruik gemaakt van het Asser Servicekosten model. In dit model gaat de VVE een lening aan met de gemeente. De bewoners betalen de lening af via de verhoogde service kosten. De verhoging wordt zo veel mogelijk weg gestreept tegenover de verminderde onderhoud- en energiekosten. We kregen 19 april 2018 de Lighthouse Award voor dit huzarenstukje van 4 jaar werken. Mooi, en nu kunnen wij grootschalig aan de slag. De propositie is enorm groot te beginnen in Rijswijk Den Haag met 4000 appartementen. Nu alle hens aan dek om dit in goede banen te leiden.

Gemeente Assen en Provincie Drenthe hebben zich hard voor gemaakt voor een waarborgfonds. Nu wordt het waarborgfonds landelijk uitgerold.

  Betrokken partijen:

  • VVE Ellen Opdrachtgever
  • Segon/Gemeente Assen Begeleiding
  • Renolution Productleverancier
  • BouwNext Technische uitwerking in BIM en visie op energie en duurzaamheid

  REALISATIE 2018