Duin Villa, Hoek van Holland

Duin Villa, Hoek van Holland

Deze bijzondere Duin Villa wordt In de plaats Hoek van Holland vlakbij Naaldwijk als vrijstaande woning gerealiseerd. De villa is ontworpen door BERG Architects en heeft een strak uiterlijk met hoge esthetische eisen. De woning komt in de duinen te staan op loopafstand van zee. De woning kenmerkt zich door de open structuur van glas en de omkadering van de gevels met een overstek aan zowel de bovenkant als de onderkant. De gevels worden afgewerkt met natuurstenen schijven van Belgisch hardsteen, accoya houten kozijnen en accoya houten panelen die ten behoeve van de zonwering voor de ramen geschoven kunnen worden.

Volledig onderkelderde Duinvilla

De woning is volledig onderkelderd wat zorgt voor genoeg bergruimte, de technische ruimte en ook de garage. De garage heeft genoeg ruimte voor een auto en wordt benaderd via een gebogen toerit die ook is afgewerkt met accoya hout. Via een  trap in het midden van de woning is de begane grond vanuit de kelder te bereiken. De begane grond is de enigste woonlaag waar aan de ene kant de woonkamer en keuken te vinden zijn, en aan de andere kant de slaapkamer, badkamer en kantoor. Veel wanden in het interieur zijn niet afgewerkt waardoor het in het werk gestort beton mooi zichtbaar is en de structuur van de latten bekisten goed zichtbaar is. Verder is er een groen dak toegepast waar ook veel PV-panelen geplaatst worden.

BouwNext heeft als opdracht gekregen om deze woning bouwtechnisch uit te werken in een BIM model. Door de samenwerking met B2CO binnen BouwNext kon het BIM model inclusief de constructieve tekeningen efficiënt getekend worden. Ook constructieve knelpunten konden door middel van deze samenwerking zeer efficiënt opgelost worden.

Betrokken partijen:

  • BERG Architects Architect
  • BouwNext Technische uitwerking in BIM
  • B2CO Constructeur

REALISATIE 2015