Flat 1 & 2 Gestelse buurt

Huren met betaalbare duurzaamheid

In Oostenrijk verhuurt woningcorporatie Neue Heimat Tirol sinds 2017 duurzame appartementen voor 5 euro per m2 per maand. Wie een flat heeft van 70 m2 betaalt maandelijks een huur van 350 euro, inclusief verwarming en warm water.
Dat kan niet, ik hoor het je zeggen. Maar het kan wel, ook hier in Nederland. En juist in de sociale huursector zijn woningen verduurzaamd betaalbaar te maken.

De woningen in Tirol inspireren mij al langere tijd: het hoogst mogelijke comfort; duurzaam én blijvend betaalbaar tijdens de bouw en in gebruik. Ik heb ervaren dat vormgeving, compactheid en daglicht de grootste invloed hebben op de energierekening. Het ontwerp bepaalt alles.

Door de bouwfysische aspecten naadloos op elkaar en het ontwerp af te stemmen, is een nieuw bouwconcept geboren, waarin laag energiegebruik en hoog comfort uitstekend in samenhang presteren. In nieuwbouw én renovatie.

Carl-peter Goossen Directeur/ontwerpmanager Bouwnext

Flat 1&2 in de Gestelse buurt ’s Hertogenbosch

In samenwerking met vele andere gespecialiseerde bedrijven en opdrachtgevers, hebben wij dit concept met ons bureau al enkele keren in praktijk mogen brengen. Onder andere in 2014 in Vroomshoop waar één normale huishoud gasketel 22 appartementen verwarmt. En nu in ’s Hertogenbosch

Met een integrale aanpak van onder andere comfort, energie, daglicht én door te sturen op de bouwkosten, heeft woningcorporatie BrabantWonen met vele partners aan de Guido Gezellelaan en de Rodenbachstraat in Den Bosch twee appartementengebouwen met 62 woningen gerealiseerd (mei 2022 gereed).

Ze hebben grote allure en een uitzonderlijk resultaat: de hoge ambities zijn gestroomlijnd en volledig tot hun recht gekomen en waargemaakt. Bewoners betalen maandelijks 7 euro voor verwarmen en koelen, voor warm water ongeveer 12 euro, achteraf verrekend.

Wij hebben deze whitepaper samengesteld om je in vogelvlucht te informeren over de bouwfysische aanpak en de betaalbare duurzaamheid van dit project.

We willen graag betaalbare duurzaamheid realiseren voor zowel de bewoner als de verhuurder. Er bestaan al veel concepten die mogelijk zijn, ook in het buitenland. Die zijn juist een stimulans om te kijken hoe je ze in ons land toepast.

Kijk verder en verbreed je, denk out of the box! Voor concepten die ons in de energietransitie verder brengen, in nieuwbouw én renovatie.

Hopelijk inspireert deze whitepaper je om ook te gaan bouwen of renoveren met betaalbare duurzaamheid.
Iedereen zal er blij mee zijn!

Veel succes!

Leave this field blank

Vraag de whitepaper Gestelse Buurt aan