Prijsvraag Taets van Amerongenweg, Renswoude

Prijsvraag Taets van Amerongenweg, Renswoude

Voor de ontwikkeling van 45 woningen in Renswoude heeft Woningbedrijf Renswoude een prijsvraag uitgeschreven. Hiervoor zijn verschillende consortia uitgenodigd om deel te nemen aan de aanbesteding van het plan. Het plan bestaat uit 45 sociale huurwoningen aan de Taets van Amerongenweg te Renswoude. Voor dit project was al een ontwerp laten maken door de opdrachtgever.

BouwNext maakt samen met nog een aantal andere bedrijven onderdeel uit van het consortium met Kreeft. De rol van BouwNext is het berekenen van de energiebalans en het ontwikkelen van een duidelijke visie op energie en duurzaamheid. Mede dankzij de input van BouwNext heeft Woningbedrijf Renswoude dit ontwerp als beste beoordeeld.

Duurzaamheidsvisie

De woningen bestaan uit een optimaal geïsoleerde schil met daarin houten kozijnen en 3-laagse beglazing.  Naast deze isolatie is er ook gezorgd voor een goede luchtdichting zodat de isolatie optimaal werkt en tocht zo veel mogelijk wordt beperkt. De woningen zijn voorzien van een warmte-terug-win unit die zorgt voor frisse en schone lucht. Voor de verwarming is er gekozen voor een individuele warmtepomp die op een duurzame manier voorziet in de warmte. Om al het elektra verbruik te compenseren liggen er op het dak nog PV-panelen.

Betrokken partijen:

  • Woningbedrijf Renswoude Opdrachtgever uitvraag
  • Team:
  • Kreeft Aannemer
  • Geesink Weusten Architecten Architect
  • BouwNext  Visie en uitwerking op energie en duurzaamheid

Afbeeldingen door Geesink Weusten Architecten