Eerste project Scholen vol Energie!

Bouwnext heeft met het consortium ‘Fit 4 The Future’ het eerste Scholen vol Energie project van Nederland gewonnen. In plaats van meerdere kleine stappen voorwaarts; in één keer een sprong vooruit in innovatie en energieprestatie.
1v0-621
2v0-621
Een school vol energie, is een school waar kinderen en leerkrachten gezond kunnen leren en werken. Zo’n school heeft een goed binnenmilieu, is energieneutraal, onderhoudsarm en klaar voor de toekomst. Door de toekomstige besparingen op exploitatielasten nu te investeren, ontstaan een blijvende verbetering en kwaliteitsimpuls.

Het bestaande schoolgebouw wordt gerenoveerd en opnieuw ingericht. In korte tijd wordt de school aangepast naar Nul op de Meter met 20 jaar gegarandeerd onderhoud en 30 jaar garantie voor een vaste prijs per vierkante meter. Dit alles onder verantwoordelijkheid van één consortium en één aanspreekpunt.

Het consortium ‘Fit 4 the future’ bestaat uit Renolution, BouwNext en RoosRos Architecten. Zij ontwikkelden een innovatief totaalconcept. De kracht van het concept is de integrale aanpak. Niet fragmentarisch en met een veelvoud aan partijen maar één oplossing waarin organisatie, techniek en ontwerp integraal worden aangepakt. ‘Renolution fit 4 the future’  functioneert als OEM-er (Original Equipment Manufactur) waarbij producten direct vanuit de fabrikanten verwerkt worden naar een integrale gevel- en dakoplossing inclusief verwarming, koeling, daglichtregulering en ventilatie.