BIM zorgt wel degelijk voor verandering binnen de organisatie. Urenbelasting per functie verschuiven. Andere vragen en oplossingen vanuit zowel binnen als buiten de organisatie zorgen voor een andere strategie.

Grafiek Strategie

Succesvolle architectenbureaus  zijn in staat om zich flexibel aan te passen aan veranderingen binnen de markt. Dat is al vaker vertoont. Bij BIM  is het van cruciaal belang dat de mensen binnen de organisatie in staat zijn om mee te kunnen bewegen om succesvol te zijn.

BouwQuest heeft in een samenwerking met Switch2day gekeken wat die veranderingen teweeg brengen. Switch2day stelt “The Human Side of Change” centraal, waarbij zij de focus legt op de menselijke aspecten van verandering; veranderingsbereidheid, carrière ontwikkeling, team rendement en de mate waarin medewerkers bereid zijn zich aan te passen aan (culturele) veranderingen. Samen hebben we een internetscan samengesteld die branche gericht kan zien waar binnen de organisatie de vinger op gelegd moet worden.

Voor het maken van een optimalisatie van de internetscan zijn we op zoek naar een architectenbureau met een personeelsbestand van ongeveer 8 mensen. Met deze mensen gaan we een pilot doen.